Electrolux.com – bra webblösning i en svår företagsstruktur

Kryptisk rubrik, jag vet, men låt mig förklara. Electrolux är ett globalt företag som finns i många länder, har många olika varumärken (globala och regionala där även moderbolaget är ett av varumärkena), många produktkategorier med tämligen stor spridning, och jobbar både mot konsument och B2B. Hur får man då en ihop en webbplats som förklarar detta på ett lättfattligt och överskådligt sätt utan att snöa in för mycket på detaljer men ändå lyckas förmedla vad varumärket står för?

Det är inte en helt enkel ekvaktion, men det tycker jag att electrolux.com lyckas bra med med en tydlig och enkel navigationsstruktur med tämligen få val. Helt i min stil ! Som besökare hittar man lätt fram till det varumärket eller den företagsinformation man eftersöker. Visst finns det förbättringspotential och en del jobb kvar till man är helt i mål men säg den webbplats som inte kan förbättras !