Förhandsvisning av Adobe CQ5 version 5.5

Efter att ha spenderat åtta månader med att implementera det första Adobe CQ5-projektet i Sverige för en global svensk retailkedja känns det verkligen intressant att se den kommande releasen av Adobe CQ5, version 5.5. Adobe har jobbat hårt med att integrera sina övriga produkter som CS Suite, webbanalysverktyg som Site Catalyst/Omniture men även nya spännande verktyg som publicering av mobilt innehåll som Phone Gap sedan de köpte Day 2010. Anmärkningsvärt är att Flash knappt nämns utan webbstandarder som HTML5, CSS3 och Java Script är helt i fokus.

Det redan mycket trevliga användargränssnittet har putsats upp lite ytterligare och sömlösheten mellan applikationer som Photoshop med DAM:en i CQ5 är verkligen en trevlig funktionalitet. Jag älskar system som sätter användaren i fokus och det gör verkligen Adobe CQ5. Det ska bli intressant att följa kommande lanseringar av webbplatser och mobila lösningar baserat på CMS:et. SJ har precis köpt plattformen och fler ska vara på gång. 

Vill du se en längre demo av version 5.5 så finns den som ett webinar här.

Leave a Comment