Nu är Internet överallt … – 16 år senare

Jag satt och deklarerade igår via mobiltelefonen och mobilt bank-ID och fick en liten tanke i skallen från min studietid i Medie- och Kommunikationsvetenskap på JMK i Stockholm 1997. Opponenten till min och Per Östlunds uppsats ansåg att Internet inte kommer att bli något som negativ kritik mot vår uppsats och ämnesval. Vi skrev om hur man använde Internet som medium på en av de större bankerna i Sverige. De hade installerat Internet Explorer på samtliga anställdas datorer utan att egentligen ge några instruktioner hur man skulle använda detta nya medium, vilket vi tyckte var en mycket spännande och unik företeelse att studera närmare.

I Usmans anda så dissade opponenten ämnesvalet hårt. Men så här 16 år senare när man nästan får utslag av när man glömmer mobilen hemma eller uppkopplingen går ner kan vi konstatera att Internet finns överallt numera. Det omgärdar vår tillvaro totalt i allt från deklarationen, sociala liv, praktiska saker i både privatliv och yrkesliv. Så ack vad jag blir glad över att han hade sååååå fel. För nu har jag jobbat med det där som inte skulle bli något i 16 år och jag älskar det. Framförallt för att det påverkar våra liv i allt högre grad numera än för sexton år sedan. Hoppas att kommande 16 år blir lika spännande…

Leave a Comment