Traditionella kommunikatörer tvingas bli digitala 2009

För de få som ännu inte har omfamnat de digitala kanalerna i kommunikationsvärlden, en del print ADs, redaktionella skribenter, PR-konsulter mfl kommer under 2009 tvingas att bli digitala. Det kan handla om att skapa sociala nyhetsrum som Scanias utmärkta Social Media Newsroom, avskaffa den tryckta kundtidningen och istället skapa en kundwebb/blogg baserad på WordPress med samma innehåll som den tidigare kundtidningen hade, eller att skapa communities för att generera dialog med sina kunder/medlemmar. Att Microsoft ersätter pressmeddelanden med en nyhetsblogg är ytterligare ett tecken på denna trend. För webben har blivit navet i företags kommunikation med dess olika intressenter.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NLlGopyXT_g[/youtube]

Leave a Comment