Dags för personalisering på riktigt 2014

De flesta CMS innehåller idag någon typ av funktionalitet kring personalisering (targeting) men få använder den för att skapa en bättre användarupplevelse för sina målgrupper. I EPiServer 7 är det enklare än någonsin att jobba med personalisering. Både SiteCore och Adobe erbjuder personaliseringsfunktionalitet (targeting) som är riktigt vasstoch leder till bättre användarupplevelse och konvertering. Dessa går även styra till vilket sammanhang du besöker ett företags webbplats och kan bättre hjälpa dig att utföra det du kom till sidan för att göra.

Varför används inte dessa funktioner på fler webbplatser då? Jo mitt enkla svar är brist på kompetens bland marknadsförarna på företag idag om olika marknadsteknologier och att marknadsavdelningar fortfarande är kvar i kampanjtänket som man ofta har i printmedia. Med digitala kanaler måste man tänka mer kundgruppsanpassat för att att nå bättre konvertering. Det är hög tid för företagen att ta in personer som både kan marknadsföring och teknik och låta dem få större plats. Scott Brinker skriver om utvecklingen i sin presentation “Rise of the Marketing Technologist” och tar upp argumenten för varför det behövs.

För visst borde alla bolag jobba som videon från Adobe visar?

Leave a Comment