Kundservice 2.0 – Telia har lång väg att vandra

Telia känns väldigt stelbenta i sitt bemötande gentemot sina kunder. Detta är min upplevelse av kundservicen på Telia den senaste veckan. Jag har besökt en Telia-butik och blivit sådär bemött av en riktig “rookie” i butiken på Kungsgatan. När de inte kunde lösa mitt problem loggade jag in på “Mina sidor” på telia.se och följande dialog utspelade sig.

Hej !

Mitt mobila bredband har gått sönder i kontakten. Jag gick in i en Teliabutik för att få detta åtgärdat ville de inte hjälpa mig med hänvisning att jag inte hade ett papper för garantin med mig. Jag har beställt bredbandet via er webbplats och all information om när köpet ägde rum finns ju lagrat på “Mina sidor”. Varför behöver jag då ett papper på en garanti? Som jag ser det är det mer en tjänst jag köper av er där modemet är möjliggöraren till den.

Som jag ser det finns det två valmöjligheter:

1. Ni hjälper mig med ett nytt modem och jag fortsätter vara kund

2. Jag säger upp mitt avtal när det går ut i januari nästa år och byter till en annan leverantör.

Ser fram emot ert svar.

Med vänlig hälsning
Daniel Yttergren

Detta skickades i fredagen 2 oktober. Fem dagar dagar senare får jag följande svar:
Svar  2009-10-07 10:58

Hej!
Tack för din förfrågan.

Det är många kunder som vill komma i kontakt med oss just nu och vi fokuserar nu på att svara i telefon. Vi tar därför inte emot frågor via e-post som rör mobiltelefoni, mobilt bredband och andra mobila datatjänster, utan ber dig istället att ringa 90 200 (Privatkunder) / 90 400 (Företagskunder).

Med vänlig hälsning

Malin Pettersson
Telia Kundservice

————————

Detta resulterade i att jag gick till Telenor-butiken på Hamngatan där jag fick ett enormt proffsigt bemötande av en mycket duktig säljare. Numera är jag kund hos Telenor och har sagt upp mitt abonnemang på Telia.

Leave a Comment